Aktualności
Zajęcia dodatkowe
Dyrekcja Zespołu Szkół
im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu,
nauczyciele i uczniowie
Technikum Usług Fryzjerskich,
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych,
Technikum Hotelarstwa
serdecznie zapraszają na zajęcia i warsztaty
fryzjersko-kosmetyczne
gastronomiczno - hotelarskie
ZAPRASZAMY NA WARSZTATY ARTYSTYCZNE
Zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach artystycznych gdzie wykonamy bombki świąteczne metodą Decoupage – pierwszy krok. Poznamy technikę z serwetką, papierem ryżowym i spękaniem jednoskładnikowym.
Zainteresowanych udziałem prosimy o kontakt z panią A.Gajewską.
Warsztaty kosmetyczne w elektryku
29 października oraz 5 listopada bieżącego roku w ZS w Mielcu, w ramach innowacji pedagogicznej, odbyły się warsztaty kosmetyczne: „Metody regulacji brwi” oraz „Pielęgnacja oczu w warunkach domowych. Henna”. Zajęcia prowadzone były przez panią Agnieszkę Miśkiewicz, kosmetolog – linergistkę z salonu kosmetycznego Jera Kosmetyka.
Uroczyste pasowanie w „Elektryku”
W dniu 14 listopada 2014r. o godz. 11.00 w auli ZS. im. prof. J. Groszkowskiego w Mielcu miała miejsce podniosła uroczystość. Uczniowie klasy kl. IA technikum elektronicznego o profilu wojskowym złożyli przysięgę i zostali pasowani na kadetów. To już trzeci rocznik klasy wojskowej, jaki powstał w „Elektryku”.
Zostań Świętym Mikołajem
Klasa III C technikum mechatronicznego wraz z opiekunami organizuje zbiórkę zabawek, książek , przyborów szkolnych oraz słodyczy .Dary zostaną przekazane dzieciom z Ośrodka Szkolno -Wychowawczego w Mielcu. Rzeczy prosimy przynosić do biblioteki szkolnej do 4 grudnia 2014 r.
Organizatorzy : Adrianna Gajewska-Kogut, Marta Pluta
Festiwal Ziemniaka
16 października mieliśmy okazję wspólnie bawić się na wewnątrzszkolnym „Festiwalu Ziemniaka”. Celem imprezy było popularyzowanie tego cennego warzywa, choć może był to raczej cel pośredni. Święto Ziemniaka było doskonałą okazją do zintegrowania uczniów, aby jako ta szkolna społeczność, wspólnie, miło i smacznie spędzić parę chwil. W końcu nie samą nauką stoi szkoła…J A w sezonie „wykopków”, corocznych zbiorów ziemniaków, okazja ku temu idealna. Uczniowie pod opieką nauczycieli, udowodnili, że z niepozornych ziemniaków można wyczarować prawdziwe smakowitości, rzeczy niebanalne, apetyczne, wprawiające w zachwyt podniebienia i oczy w zdumienie. Potrawy z ziemniaków przygotowali uczniowie klasy II E, IVG i III D, pod okiem pań: G. Kulczyk, M. Pluty, Z. Fijałkowskiej, A. Kilian. Tłem tego wydarzenia, była gazetka tematyczna nt. wartości odżywczych, propozycji podania, historii oraz ozdoby tematyczne wykonane przez uczniów pod kierunkiem pani A. Gajewskiej. Myślimy, że impreza okazała się udana, podejrzewamy, że i w przyszłym roku zagości w naszych szkolnych progach.