"Wypasione warsztaty" w SP Nr 11 w Mielcu.
Vital-Groszek – grupa promująca zdrowe odżywianie w Zespole Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu pod opieką nauczycielek gastronomii Magdaleny Winiarz i Agnieszki Kusak przygotowała zdrowe warsztaty na najmłodszych.
Nie da się nie zauważyć, że dziś był dzień czerwony. W tym kolorze dzieci czterech klas podstawowych przygotowywały sobie zdrowy posiłek na drugie śniadanie. Spośród pomidorków, rzodkiewek, czerwonego winogrona i czerwonych jabłuszek dzieci z pomocą carvingu mogły ruszyć swoją wyobraźnię. Z małymi podpowiedziami i przygotowaniem warzyw i owoców powstały bardzo zdrowe przekąski: nietypowe pingwiny, bo z winogron, kraby, chipsy jabłkowe - łabędzie, pisanki z jabłek, korony z marchewek, kwiaty z papryki i wiele innych, które nazwać mogą tylko dzieci, które je stworzyły. Na czerwonych stołach pojawił się też zielony ogórek, gdyby ktoś zechciał grać w „Masz zielone?”.
Dziękujemy uczennicom klasy 3B Zespołu Szkół im. prof. J. Groszkowskiego w Mielcu za bezcenną pomoc w przeprowadzeniu warsztatów: Agata Sobol, Natalia Chruściel, Beata Chruściel.