Szkoła okiem kamery

   

      11 kwietnia 2014r. młodzież Zespołu Szkół im. prof. J. Groszkowskiego uczestniczyła w warsztatach kulinarnych, na których przygotowywane były potrawy regionalne. Pod okiem szefa kuchni Karczmy Polskiej, Grzegorza Bednarczyka nasze uczennice: Natalia Chruściel, Beata Chruściel, Agata Sobol i Jagoda Żmuda przygotowywały te potrawy osobiście.

Zakończenie polegało na degustacji sporządzonych potraw zimnych i gorących, przy stole pełnym znamienitych gości. Ten dzień wzbogacił nasze uczennice nie tylko w wiedzę o daniach regionalnych, ale także o sposobach i metodach pracy w prawdziwej kuchni restauracyjnej, a poza tym mogły poznać dyrektora Agencji Rynku Rolnego z Rzeszowa, przedstawicieli Starostwa Powiatowego i dyrektorów innych szkół.

Okazuje się, że mamy w naszym regionie mnóstwo dobroci wielkanocnych, które mogą znaleźć się na naszych stołach.

 

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.