11 kwietnia 2014r. młodzież Zespołu Szkół im. prof. J. Groszkowskiego uczestniczyła w warsztatach kulinarnych, na których przygotowywane były potrawy regionalne. Pod okiem szefa kuchni Karczmy Polskiej, Grzegorza Bednarczyka nasze uczennice: Natalia Chruściel, Beata Chruściel, Agata Sobol i Jagoda Żmuda przygotowywały te potrawy osobiście.
Zakończenie polegało na degustacji sporządzonych potraw zimnych i gorących, przy stole pełnym znamienitych gości. Ten dzień wzbogacił nasze uczennice nie tylko w wiedzę o daniach regionalnych, ale także o sposobach i metodach pracy w prawdziwej kuchni restauracyjnej, a poza tym mogły poznać dyrektora Agencji Rynku Rolnego z Rzeszowa, przedstawicieli Starostwa Powiatowego i dyrektorów innych szkół.
Okazuje się, że mamy w naszym regionie mnóstwo dobroci wielkanocnych, które mogą znaleźć się na naszych stołach.