Szkoła okiem kamery

   

         Bardzo nam miło poinformować , że uczeń kl. 3D – Maksymilian Szymaszek  dostał się do finału IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS). Konkurs organizowany jest przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polską  Inicjatywę  Kulinarną.

Właściciel autorskiego przepisu – Maksymilian, nazwał potrawę Wrzawa w jabłku pieczonym, a  przygotował ją pod opieką pani Agnieszka Kusak.

 

Oto droga jaką dotychczas przeszliśmy:

Etap I Konkursu

  1. Ogłoszenie Konkursu (przygotowaliśmy dwie potrawy. Dzięki sponsorowi Rolmlek Jawna udało nam się przygotować jedną z nich)
  2. Przyjęcie Zgłoszeń Konkursowych
  3. Ocena formalna

 

Etap II Konkursu

 

  1. Ocena merytoryczna prac
  2. Wyłonienie 10  Laureatów z całej Polski

 

Przed nami Etap III Konkursu – Ogólnopolski Finał.

Finał miał się odbyć  7 listopada. Czekamy na nowy termin , który będzie wyznaczony z przyczyn wiadomych..

Agnieszka Kusak

 

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.