XXIII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności - odbyła się w dniu 11 stycznia w Zespole Szkół Spożywczych w Rzeszowie. Tematem przewodnim tegorocznej edycji olimpiady były „Produkty mleczne -technologia i rola w żywieniu. W olimpiadzie na szczeblu wojewódzkim brało udział 55 uczniów, którzy wygrali eliminacje szkolne. Naszą szkołę reprezentowała Klaudia Hasek z klasy II d technikum hotelarstwa. Uczestnicy olimpiady mogli wykazać się wiedzą z zakresu podanej tematyki rozwiązując test składający się z 80 pytań o różnym stopniu trudności. Dla uczestników przygotowano atrakcje np. zwiedzania muzeum mleczarstwa, wycieczka podziemną trasą Rzeszowa oraz wykłady z tematyki żywienia. Efektem zmagań było wyłonienie 5 uczestników, którzy będą startować w kolejnym etapie Centralnym Olimpiady w Szczecinie. Opiekę i przygotowanie do olimpiady sprawowały pani Grażyna Kulczyk i Beata Gruszecka.