7 grudnia 2014 roku przy Bazylice Mniejszej p.w. św. Mateusza w Mielcu odbył się już siódmy Jarmark Bożonarodzeniowy organizowany przez Starostwo Powiatowe w Mielcu. Po raz kolejny wśród grona wystawców pojawiło sie również stoisko naszej szkoły. Wśród bogatej oferty naszego stoiska dominowały bombki świąteczne wykonane różnymi technikami. Wyjątkową popularnością cieszyły się świąteczne pierniczki upieczone przez uczniów klasy gastronomicznej. Na stoisku były również choinki, świeczki woskowe, miód, czy stroiki świąteczne. Patrząc na ludzi odwiedzających jarmark można było odczuć atmosferę zbliżających się świąt. Dodatkowych wrażeń wieczorem dodawała iluminacja świetlna Bazyliki.
Stoisko obsługiwane było przez grupę uczniów. Byli wśród nich Agnieszka Surdej, Dominika Sznajder, Krystian Kowalik i Wiktor Dereń z klasy 2d technikum hotelarskiego, Weronika Kysiak, Anna Krempa i Martyna Butryn z klasy 1d technikum hotelarskiego, jak również Paweł Sołtys, Wojtek Rzeszutek i Krzysiek Żmuda z klasy 2e technikum gastronomicznego oraz Marzena Dereń i Klaudia Giermata z klasy 1e technikum gastronomicznego.
Tradycją naszego stoiska jest częstowanie gości jarmarku ciasteczkami upieczonymi przez uczniów. Jak co roku pieczone są one przez uczniów klas gastronomicznych, w tym roku przygotowali je uczniowie klasy 2e pod opieką pani Zofii Fijałkowskiej i pani Marty Pluty.
Pierniczki przeznaczone do sprzedaży upiekli uczniowie z klasy 3b i 2e technikum gastronomicznego pod opieką pani Magdaleny Winiarz.
Ozdoby zostały przygotowane przez Marzenę Dereń, Agnieszkę Pazdyk i Klaudię Giermatę z klasy 1e oraz Gabrielę Pietras z klasy 2e z technikum gastronomicznego.
Całością przedsięwzięcia opiekowały się Marzanna Mazur - Witek i Magdalena Winiarz.
Zapraszamy do oglądania zdjęć w galerii!
Zapraszamy chętnych do współpracy!