Szkoła okiem kamery

   

W ramach wzniosłego przedmiotu- przygotowywanie i podawanie śniadań - przygotowaliśmy propozycję do śniadań hotelowych z wykorzystaniem mąki z samopszy - ekologicznego zboża pradawnego. W ramach powtórki z metod obsługi w praktyce- młodzież technikum hotelarskiego wybrała tą najbardziej elegancką i widowiskową- angielską.  Pracą wielu rąk (każdy miał zadanie) wykonali ekologiczne crepes suzette z ekologiczną herbatką.

Po tym jak mogli po raz pierwszy zobaczyć flambirowanie, czyli aromatyczną  technikę "wow" sporządzania plantanów, spróbowali samodzielnie zmierzyć się z taką technologią gastronomiczną. Hotele są obecnie wszechstronne pod względem ofert dla swoich gości, więc przyszli pracownicy też powinni być wszechstronni. Bycie kucharzem, bycie kelnerem, bycie recepcjonistą, bycie pokojową itp. -  to ta wszechstronność. Teraz dla nich live cooking to już nie taka straszna "bestia".Tak właśnie powstała w naszej szkole propozycja wybornego, szybkiego, ciepłego, aromatycznego i podobno smacznego  śniadania (dziękujemy za te opinie) z ekologicznych i pradawnych zbóż. Bardzo SMACZNEGO wszystkim życzy młodzież z klasy 3d wraz z Agnieszką Kusak.

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.