W ramach wzniosłego przedmiotu- przygotowywanie i podawanie śniadań - przygotowaliśmy propozycję do śniadań hotelowych z wykorzystaniem mąki z samopszy - ekologicznego zboża pradawnego. W ramach powtórki z metod obsługi w praktyce- młodzież technikum hotelarskiego wybrała tą najbardziej elegancką i widowiskową- angielską.  Pracą wielu rąk (każdy miał zadanie) wykonali ekologiczne crepes suzette z ekologiczną herbatką.

Po tym jak mogli po raz pierwszy zobaczyć flambirowanie, czyli aromatyczną  technikę "wow" sporządzania plantanów, spróbowali samodzielnie zmierzyć się z taką technologią gastronomiczną. Hotele są obecnie wszechstronne pod względem ofert dla swoich gości, więc przyszli pracownicy też powinni być wszechstronni. Bycie kucharzem, bycie kelnerem, bycie recepcjonistą, bycie pokojową itp. -  to ta wszechstronność. Teraz dla nich live cooking to już nie taka straszna "bestia".Tak właśnie powstała w naszej szkole propozycja wybornego, szybkiego, ciepłego, aromatycznego i podobno smacznego  śniadania (dziękujemy za te opinie) z ekologicznych i pradawnych zbóż. Bardzo SMACZNEGO wszystkim życzy młodzież z klasy 3d wraz z Agnieszką Kusak.

   

Szkoła okiem kamery  

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

   

Programy unijne  

Program - uczenie się przez całe życie

Staże i praktyki zagraniczne

Staże i praktyki zagraniczne

***************************

 Comenius



Projekt partnerski szkół
z krajów UE

***************************

Praktyki Erasmus+

***************************

Projekt praktyk zagranicznych
"PO WER"

***************************

   
Copyright © 2019 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Administrator: pracownie76(małpa)gmail.com
Aktualności: biblioteka2(małpa)poczta.fm