Szkoła okiem kamery

   

,, FESTIWAL POTRAW REGIONALNYCH’’

10 grudnia 2014 r.

 

Celem konkursu jest pogłębienie wiedzy na temat historii potraw regionalnych oraz poznanie tradycyjnych receptur na ich sporządzanie.

 

REGULAMIN KONKURSU

  1. W konkursie mogą brać udział klasy Zespołu Szkół im. prof. J. Groszkowskiego w Mielcu – technikum żywienia i usług gastronomicznych .
  2. W bieżącym roku szkolnym konkurs będzie odbywał się jako ,,FESTIWAL POTRAW REGIONALNYCH”.
  3. Uczniowie będą pracować w grupach 2 – osobowych.
  4. Uczestnicy konkursu przygotowują informację na temat historii dowolnej potrawy regionalnej.
  5. Opracowania należy złożyć Komisji Konkursowej do 12.2013 r. ( Magdalena Winiarz, Agnieszka Kusak).
  6. Uczestnicy Konkursu przygotowują i zaprezentują różny asortyment potraw regionalnych.
  7. Komisja konkursowa oceniać będzie:

        - oryginalność opracowania historii dowolnej potrawy regionalnej ( film, prezentacja, referat),

        - organizację stanowiska pracy ( mice en place),

        - asortyment wykonanych i zaprezentowanych potraw,

        - przygotowanie stołów,

        - umiejętność prezentacji wyrobów,

        - walory smakowe.

  1. Zgłoszenia przyjmujemy do 8 grudnia 2014 r.
  2. Nagrody przewidziane dla wszystkich uczestników.

 

 

ZAPRASZAMY !!!!!

 

Organizator: Magdalena Winiarz

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.