,, FESTIWAL POTRAW REGIONALNYCH’’
10 grudnia 2014 r.
Celem konkursu jest pogłębienie wiedzy na temat historii potraw regionalnych oraz poznanie tradycyjnych receptur na ich sporządzanie.
REGULAMIN KONKURSU
- W konkursie mogą brać udział klasy Zespołu Szkół im. prof. J. Groszkowskiego w Mielcu – technikum żywienia i usług gastronomicznych .
- W bieżącym roku szkolnym konkurs będzie odbywał się jako ,,FESTIWAL POTRAW REGIONALNYCH”.
- Uczniowie będą pracować w grupach 2 – osobowych.
- Uczestnicy konkursu przygotowują informację na temat historii dowolnej potrawy regionalnej.
- Opracowania należy złożyć Komisji Konkursowej do 12.2013 r. ( Magdalena Winiarz, Agnieszka Kusak).
- Uczestnicy Konkursu przygotowują i zaprezentują różny asortyment potraw regionalnych.
- Komisja konkursowa oceniać będzie:
- oryginalność opracowania historii dowolnej potrawy regionalnej ( film, prezentacja, referat),
- organizację stanowiska pracy ( mice en place),
- asortyment wykonanych i zaprezentowanych potraw,
- przygotowanie stołów,
- umiejętność prezentacji wyrobów,
- walory smakowe.
- Zgłoszenia przyjmujemy do 8 grudnia 2014 r.
- Nagrody przewidziane dla wszystkich uczestników.
ZAPRASZAMY !!!!!
Organizator: Magdalena Winiarz