Szkoła okiem kamery

   


             Carving to niebywała sztuka dekorowania potraw i stołów fantazyjnie rzeźbionymi owocami i warzywami. Tajniki tej sztuki mogli poznać uczniowie klasy I i II E w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na zajęciach z technologii gastronomicznej. Na początku młodzież poznała profesjonalny sprzęt, służący do wykonywania warzywnych i owocowych ozdób a także dowiedziała się, jak przechowywać te wszystkie cudeńka, żeby jak najdłużej cieszyły oczy.

             Pod czujnym okiem nauczycielek uczniowie wykonali m.in. łabędzie z jabłek i rzodkiewek, palmy z oliwek i papryki, pingwinki, owocowe jeże, kwiaty: z porów, rzodkiewek, papryki, marchewek i cebuli.

Młodzież była zachwycona taką formą zajęć gdyż nie była to tylko zabawa ale także nauka precyzji , cierpliwości i współpracy w grupie.

                                    

                                         Magdalena Winiarz, Agnieszka Kusak

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.