26 III w Zespole Szkół im. prof. J. Groszkowskiego odbył się kiermasz wielkanocny.
Uczniowie i nauczyciele mieli możliwość degustacji potraw i wypieków wielkanocnych takich jak: makowiec, babka cytrynowa, babka marmurkowa, mazurek, babeczki z różnymi nadzieniami, szarlotka, ciasteczka z żurawiną, ciasteczka czekoladowe, grzebyki oraz okolicznościowe sałatki. Potrawy i wypieki zostały przygotowane przez uczniów klasy IIG i IID pod opieką nauczycieli przedmiotów gastronomicznych: M. Pluta, G. Kulczyk, Z. Fijałkowska, A. Kilian. Nauczyciele i uczniowie mieli możliwość zobaczenia różnych dekoracji i nakryć stołów wielkanocnych Podczas kiermaszu odbyła się również wystawa ozdób wielkanocnych. Uczestnicy mogli podziwiać ozdoby wykonane metodą decoupage. Ozdoby zostały wykonane przez uczniów pod opieką nauczycieli A. Gajewskiej – Kogut i M. Mazur – Witek. Kiermasz cieszył się dużym zainteresowaniem ze strony uczniów i nauczycieli. Podziękowania dla ucznia klasy IC Andrzeja Haracza za wykonanie zdjęć.