W dniu 20.12.2012 r. odbyła się III edycja szkolnego konkursu - ,, FESTIWAL UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH – KUCHNIA TO MOJA PASJA’’ w tym roku pod hasłem FESTIWAL MAKARONÓW.
Celem konkursu było pogłębienie wiedzy na temat historii makaronów oraz poznanie receptur na dania z makaronami.
W konkursie wzięli udział uczniowie klas: 1b, 3a i 4g technikum organizacji usług gastronomicznych. Uczniowie pracowali w zespołach 2 – osobowych.
Komisja konkursowa oceniała:
- oryginalność opracowania historii makaronów,
- asortyment wykonanych i zaprezentowanych dań z makaronami,
- dobór naczyń, przygotowanie stołów,
- umiejętność prezentacji wyrobów,
- walory smakowe potrawy.
Największą ilość punktów zdobyły :
- Patrycja Buś i Marlena Pietryka kl. 4g, które wykonały Cannelloni serowe ze szpinakiem
- Paulina Kliś i Agnieszka Skowron kl. 4g, które wykonały Wloską Lasagne
- Agata Sobol i Jagoda Żmuda kl. 1b, które wykonały Waniliowe Łódeczki
Pozostałe osoby dostały wyróżnienie.
W skład komisji konkursowej wchodziły p. Magdalena Winiarz, p. Agnieszka Kusak oraz p. Zofia Fijałkowska.
Swoja obecnością na konkursie zaszczycił nas dyrektor szkoły p. Zbigniew Witek. który także oceniał wykonane potrawy.
Inicjatorem konkursu była p. Magdalena Winiarz.