Szkoła okiem kamery

   

W  I Etapie Szkolnym wzięło udział  35 osób  z klas: III a i IV g Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych.

 

Tematyką wiodącą olimpiady jest

"Żywność tradycyjna i kuchnie narodowe"

1. Tradycja i obyczaje w kuchni polskiej.

2. Tradycyjne produkty żywnościowe.

3. Tradycje żywieniowe różnych regionów Polski: Kaszub, Wielkopolski, Śląska, Podhala, Małopolski, południowo-wschodniej i centralnej Polski oraz Mazur.

4. Kuchnie naszych sąsiadów i inne kuchnie europejskie.

5. Kuchnia chińska i japońska jako przedstawicielki kuchni dalekiego wschodu.

6. Kuchnia żydowska i arabska jako przykłady kuchni, w których religia odgrywała i odgrywa znaczącą rolę.

Do II Etapu – Okręgowego (11. 01.2013 Rzeszów) zakwalifikowały się dwie osoby:

  • Karol Parys klasa IV g
  • Agata Światowiec IV g

  Organizatorzy:

Magdalena Winiarz
Agnieszka Kusak
Zofia Fijałkowska
Marta Pluta

   

Klasy mundurowe  

 

 

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

Programy unijne  

 

Praktyki zagraniczne FERS

***************************

 

   

Partnerzy projektu:

 

- Biuro do spraw  „Zostań Żołnierzem Rzeczpospolitej”

- jednostka patronacka: 3 Podkarpacka Brygada Obrony  
  Terytorialnej w Rzeszowie im. płk. Ł. Cieplińskiego, ps. ”Pług”

- Starostwo Powiatowe w Mielcu

- 33 batalion lekkiej piechoty w Dębicy

- WCR w Mielcu

   
Copyright © 2024 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.