Dnia 18 X 2012r. uczniowie Technikum Gastronomicznego i Hotelarskiego z Zespołu Szkól im. prof. J. Groszkowskiego w Mielcu z klas 1B i 4G obecni byli w zakładzie produkującym lody „Zielona Budka Mielec” Sp. z o. o. Młodzież rozpoczęła „zwiedzanie” firmy od prezentacji multimedialnej, która przedstawiała historię firmy oraz wprowadzone i wdrożone w niej systemy jakości na poziomie światowym.
Następnie mieli okazję zobaczyć jak wzorcowo te systemy zostały wdrożone i utrzymywane. Młodzież otrzymała pełny obraz funkcjonalności pomieszczeń utrzymanych w starannej czystości i została zapoznana szczegółowo z procesem produkcji lodów i sposobem ich przechowywania. Całość spotkania z miłym, fachowym i profesjonalnym personelem z naszą młodzieżą zakończyła się degustacją pysznych lodów. Za wszystko bardzo serdecznie dziękujemy Dyrektorowi i pracownikom Zielonej Budki Mielec Sp. z o.o. Opiekunami młodzieży byli nauczyciele: Agnieszka Kusak, Magdalena Winiarz oraz Zofia Fijałkowska.