W naszej Szkole odbył się konkurs kulinarny pod nazwą „Kipi kasza” – 21 grudnia 2011r.. Uczestnicy konkursu mając do dyspozycji tylko 2 godziny wykonywali potrawy z kaszą w roli głównej od surowców do wyrobu gotowego.

Mimo presji czasowej poradzili sobie z wykonaniem zadania bez żadnych niemiłych niespodzianek. Zakończeniem zadania było porcjowanie potrawy, udekorowanie jej i właściwe podanie na zaaranżowanym stole.

 

Potrawą, która zdobyła pierwsze miejsce okazał się być „ryż po ampurdańsku- Arroz Al Ampurdán”. Jej wykonawcą był Karol  Parys.

II Miejsce w kaszowym konkursie otrzymała Monika Bryk z potrawą „gołąbki bez zawijania”.

Wykonawcy potraw decydowali o rodzaju wykonywanej potrawy i sposobie jej podania.

 

 

 

Zwycięzcy otrzymali nagrody książkowe:

I miejsce : kuchnie świata

II miejsce: o sposobie nakrywania stołów.

   

Szkoła okiem kamery  

 

   

Uczelnia patronacka  

   

   

   

   

   

Programy unijne  

Program - uczenie się przez całe życie

Staże i praktyki zagraniczne

Staże i praktyki zagraniczne

***************************

 Comenius



Projekt partnerski szkół
z krajów UE

***************************

Praktyki Erasmus+

***************************

Projekt praktyk zagranicznych
"PO WER"

***************************

   
Copyright © 2019 Elektryk - Zespół Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Administrator: pracownie76(małpa)gmail.com
Aktualności: biblioteka2(małpa)poczta.fm