30 edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® wraz z Targami Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® i Targami Wina ENOEXPO® były kluczowym wydarzeniem dla branży hotelarskiej, gastronomicznej i winiarskiej w Polsce. W tym roku targi cieszyły się ogromnym zainteresowaniem wystawców i zwiedzających, dzięki ciekawej i zróżnicowanej ofercie wystawienniczej i bogatemu programowi merytorycznemu targów. Wystawcy zaprezentowali szeroką gamę produktów dla hoteli, obiektów wypoczynkowych, restauracji i innych lokali gastronomicznych, a także żywność, napoje oraz wina z całego świata.
Uczniowie klas o profilu technik hotelarstwa wraz z opiekunami p .Zofią Fijałkowską i p. Beatą Gruszecką wzięli udział w tym wydarzeniu. Udział w targach był doskonałą lekcją praktyki z dziedziny usług hotelarskich i gastronomicznych ,które są treścią egzaminów zawodowych. Tegoroczne targi z racji jubileuszu były pełne niespodzianek, dały szanse naszej młodzieży na udział w warsztatach i seminariach tematycznych. Spotkania odbywały się w kilku salach konferencyjnych oraz specjalnie zaaranżowanej Kuchni Mistrzów. Uczniowie mogli podziwiać pokaz sztuki kelnerskiej, pokazy kulinarne przygotowane przez uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Z niecierpliwością czekamy na następne spotkania ponieważ swoją wiedzą i doświadczeniami dzielą się z nami branżowi eksperci, trenerzy oraz znani eksperci kulinarni.