W ramach wzniosłego przedmiotu- przygotowywanie i podawanie śniadań - przygotowaliśmy propozycję do śniadań hotelowych z wykorzystaniem mąki z samopszy - ekologicznego zboża pradawnego. W ramach powtórki z metod obsługi w praktyce- młodzież technikum hotelarskiego wybrała tą najbardziej elegancką i widowiskową- angielską. Pracą wielu rąk (każdy miał zadanie) wykonali ekologiczne crepes suzette z ekologiczną herbatką.
Po tym jak mogli po raz pierwszy zobaczyć flambirowanie, czyli aromatyczną technikę "wow" sporządzania plantanów, spróbowali samodzielnie zmierzyć się z taką technologią gastronomiczną. Hotele są obecnie wszechstronne pod względem ofert dla swoich gości, więc przyszli pracownicy też powinni być wszechstronni. Bycie kucharzem, bycie kelnerem, bycie recepcjonistą, bycie pokojową itp. - to ta wszechstronność. Teraz dla nich live cooking to już nie taka straszna "bestia".Tak właśnie powstała w naszej szkole propozycja wybornego, szybkiego, ciepłego, aromatycznego i podobno smacznego śniadania (dziękujemy za te opinie) z ekologicznych i pradawnych zbóż. Bardzo SMACZNEGO wszystkim życzy młodzież z klasy 3d wraz z Agnieszką Kusak.